Vidskepelser inom roulette

De flesta förlitar sig på matematik och odds när de spelar roulette. Dock finns det några som är säkra på att sina vidskepelser påverkar hur bra det går för dem när de spelar. Här tar vi en titt på några av de mest populära vidskepelser som finns inom spelet roulette. Följande vidskepelser används av många spelare för att de tror att de ökar deras odds.

Tursiffror

Den vanligaste vidskepelsen inom roulette är tursiffror. Spelare spelar ofta med siffror som har någon speciell betydelse för dem. Om du till exempel fick en fantastisk basketsäsong när du bar en tröja med siffran 10 så kanske du helst väljer siffran 10 i de flesta av dina satsningar. Förutom sportsiffror brukar folk spela med siffrorna i deras födelsedagar och andra viktiga datum som en form av roulettestrategi.

Satsa på siffror som inte har vunnit

Detta kallas ofta för "gambler's fallacy" (spelarens felslut) på engelska. Vissa tror att roulettesiffror som inte har varit med ett tag mer troligen kommer att dyka upp. Denna vidskepelse har någon form av matematisk grund i alla fall eftersom alla siffror ska förekomma lika ofta i genomsnitt. Dock är det viktigt att man tänker på att varje snurr är helt oberoende av andra hjulsnurr, så bara för att en viss siffra inte har träffats på ett tag så betyder inte detta nödvändigtvis att den kommer att träffas snart.

Turobjekt

När de flesta tänker på roulettevidskepelser så tänker de säkert på någon som går omkring med en kaninfot i ena handen och en fyrklöver i den andra handen. Sanningen är faktiskt att det finns spelare som spelar på detta vis. Självklart tror alla som har fått framgång när de har gått omkring med ett särskilt turobjekt att de kan uppleva samma framgång igen genom att ha med sig det när de spelar roulette.

Att be böner

Att be böner är ganska vanligt, så det lär inte överraska många att många spelare även ber böner när de spelar. Ofta ser man folk sitta och försöka kommunicera med sina gudar för att roulettekulan ska hamna där de vill att den ska hamna. Om detta fungerar eller ej kan ingen bevisa, men i vissa fall så förlorar spelarna och i andra fall vinner de stort.

Fungerar vidskepelser inom roulette?

Någon som tror stenhårt på logik och resonemang skulle säkert hävda att vidskepelse inte är något med än vidskepelse. Dock är det svårt att övertyga folk som har vunnit enorma jackpots när de har burit runt sina kaninfötter eller bett till gudarna om att vidskepelser inte är så mycket mer än så. Om det inte går så bra för dig när du spelar nätroulette så kan det väl inte skada att spela på detta vis.

Psykologer skulle säkert hävda att vidskepelser ger roulettespelare en mentalitet som hjälper dem att hantera längre spelsessioner utan några vinster och få dem att vara på rätt humör. Spelare som tror på någon slags gud brukar bli mindre stressade när de förlorar. Kanske alla roulettespelare bör besöka deras närmaste kyrka innan de spelar nästa gång bara för att styrka sin självsäkerhet innan de spelar.

Have a question? Contact us!